Nije mnogo 12.000 EUR/m2, vredeće još više

Nije mnogo 12.000 EUR/m2, vredeće još više

Nije mnogo 12.000 EUR/m2, vredeće još više

Opatija — Elitne nekretnine u prvom redu do mora retko se nađu u ponudi specijalizovanih agencija, međutim to ne znači da one ne postoje i ne pronalaze lako kupca.

Opatijski “zlatni kvadrati” i dalje drže visoku cenu. U jednoj od agencija za posredovanje u prometu nekretnina kažu da se elitni kapaciteti na opatijskoj rivijeri prodaju diskretno i da vrlo često takve kuće i stanovi nisu oglašeni na veb stranicama agencija.

Potencijalnim kupcima cena je bitna, ali ne i najbitnija stavka pri kupovini elitnih stanova i vila uz more, tvrdi vlasnik opatijske agencije i dodaje da ove godine izuzetno dobro posluju jer su, s obzirom na događaje u Evropi i svetu, nekretnine postale sigurna oaza za investicije.

Takve nekretnine, usprkos vrtoglavo visokim cenama za većinu, retko kada gube na vrednosti, i uglavnom su kupci spremni da plate traženu cenu očekujući dalji rast vrednosti stanova, kuća i vila smeštenih na izvrsnim pozicijama.

Potražnja za elitnim nekretninama uvek je veća od ponude, a strani kupci se najčešće pojavljuju u ovakvim kupoprodajama.

Najatraktivniji opatijski kvadrat stana u prvom redu do mora ceni se 12.500 evra, vila na Punta Kolovi u Opatiji se prodaje za 11 miliona evra, a stanovi od 90 i 150 kvadrata u centru Opatije imaju istaknutu cenu od 10.000 evra po kvadratu.

Neki će reći da su to nerealno visoke cene, ali agenti za nekretnine tvrde da ipak postoje oni koji će ih kupiti. Međutim, realnije je očekivati da će ipak cena nekih od njih biti nešto niža kod samog čina kupoprodaje.

img

admin

  Povezani članci

  Ko je upravnik zgrade i koje su njegove obaveze?

  Ko je upravnik zgrade? Da bi se podigla svest o važnosti i brige o zgradama u kojima živimo,...

  Opširnije
  od admin

  Više kupaca nego stanova u novogradnji

  Stariji više vole da kupuju starije stanove sa debelim zidovima, a posebno su na ceni predratni...

  Opširnije
  od admin

  ZORANA MIHAJLOVIĆ: Od marta izgradnja 7.400 stanova za pripadnike vojske i policije

  ZORANA MIHAJLOVIĆ: Od marta izgradnja 7.400 stanova za pripadnike vojske i policije Lokacije...

  Opširnije
  od admin

  Ostavite komentar