CIMERSKE VARIJANTE Stanarine paprene, cimera prepun stan!

CIMERSKE VARIJANTE Stanarine paprene, cimera prepun stan!

CIMERSKE VARIJANTE Stanarine paprene, cimera prepun stan!

Kako tvrde u agencijama za nekretnine, cene diktiraju i trend da akademci, umesto strogog centra, sve više traže nekretnine u širem delu grada, poput Voždovca i Novog Beograda i periferiji kao što su Medaković i Vidikovac, koji su javnim prevozom dobro povezani sa centrom.
– Ranijih godina više su se tražile garsonjere i jednosobni stanovi, pošto su studenti bili u mogućnosti da plate pojedinačno stan, dok je sada situacija drugačija i više imamo cimerske varijante, pa po dvoje-troje uzimaju stan da bi delili troškove zakupa i komunalija – tvrdi Slobodan Milošević i dodaje da su kirije ostale na prošlogodišnjem nivou i da se cene pristojnih stanova kreću od 200 do 350 evra.

S druge strane, Katarina Lazarević  ističe da stanodavci još retko pristaju da u stanove prime više studenata, zato što ne žele gužvu.
– Dok je u Evropi popularno cimersko iznajmljivanje stanova, kod nas gazde izbegavaju da prime više studenata u stan. Većina roditelja iz unutrašnjosti još u junu zakupi stan za dete i sklope ugovor da počnu da plaćaju od septembra.

Uglavnom traže garsonjere i jednosobne stanove, mada ima i onih koji iznajmljuju dvosobne, kako bi imali gde da prespavaju kada dođu u posetu detetu. Dvosobni stanovi se kreću od 300 do 350 u centru grada, dok je na periferiji cena oko 200 evra, ali se jako teško nalaze. Nameštaj u stanovima koji se izdaju je skoro neupotrebljiv, pa bi trebalo da roditelji dobro provere da li tehnički i električni uređaji rade pre nego što ih iznajme – naglašava Lazarević.

Ona dodaje da roditelji ove godine traže stanove bez centralnog grejanja, da bi smanjili režijske troškove.
– Roditelji uglavnom gledaju da iznajme deci stan u blizini fakulteta, dok studenti traže stanove blizu poznatih kafića – ističe Lazarević.

img

admin

Povezani članci

Kupujete stan? Odgovore na ova pitanja morate znati!

...

Opširnije
od admin

Izvršitelji iseljavaju baku od 92. godine

Za danas u podne zakazano je prinudno iseljenje 92-ogodišnje baka Mare iz stana u Sarajevskoj 67,...

Opširnije
od admin

Ko je upravnik zgrade i koje su njegove obaveze?

Ko je upravnik zgrade? Da bi se podigla svest o važnosti i brige o zgradama u kojima živimo,...

Opširnije
od admin

Ostavite komentar